Moeder had het gevoel dat haar dochtertje van 5 jaar iets in de weg zat. Emoties die van het een op het andere moment konden omslaan en het avondeten was bijna iedere avond een gedoe omdat het meisje niet wilde eten. We besloten dat ik een sessie op afstand zou doen om wat meer helderheid te krijgen over waar het hier nu werkelijk om gaat.

Ik geloof namelijk niet dat een kind voor de lol dit gedrag laat zien… Er is vaak een heel goede reden waarom een kind het gedrag laat zien wat het laat zien. Maar vaak steekt de vork anders in de steel dan in eerste instantie lijkt. 

Ik voelde meteen al héél veel verdriet toen ik op haar afstemde. In de sessie werd helder waarom ze zo snel van stemming wisselde en ’s avonds geen hap meer door haar keel kon krijgen. Ze had enorm veel heimwee naar haar broertjes/ zusjes die niet hier zijn…. 

Voor de ouders van dit meisje was het geen vanzelfsprekendheid om in verwachting te raken en er volgde een vruchtbaarheidstraject waarbij meerdere eicellen van moeder bevrucht werden. Eentje werd teruggeplaatst en daaruit is dit meisje geboren. De overige bevruchte eicellen werden bewaard… 

In de periode van de conceptie heeft het meisje niet begrepen waarom zij uitgekozen was en de anderen niet. Ze voelde medelijden voor haar broertjes/zusjes die achterbleven. Ze voelde zich afgescheiden van dit ‘zielen groepje’ en had intens liefdesverdriet. Deze gevoelens kon ze toen niet begrijpen en verwerken en draagt ze onbegrepen en onverwerkt met zich mee. Vandaar de emotie wisselingen en het van (liefdes)verdriet niet meer kunnen eten.

Het is niet fijn om zo’n zware gevoelens mee te sjouwen. Ik heb haar uitgelegd dat iedere ziel zijn eigen zielenplan heeft en dat niet ieder zieltje de wens of het plan heeft om ook daadwerkelijk op aarde geboren te worden. Dat het in ieder geval wel haar wens en plan is geweest; anders zou je nu niet hier op aarde zijn. Dat ze er op mag vertrouwen dat alles verlopen is voor het hoogste goed van iedereen; van haar maar ook van haar broertjes/ zusjes die zijn achtergebleven. Dat ze onderdeel is van dit geheel, dat zij allen een plek hebben in dit geheel en zij er allen bij horen. Dat ze ten alle tijden met onzichtbare lijntjes, gevuld met liefde en licht, met elkaar verbonden zijn over tijd en ruimte. Laat je traantjes maar los en vul je hartje met blijdschap, liefde, geruststelling. Het is goed zo… Alles is oke… voor jou en voor hen… 

Danny van Boxtel

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *