Over

Danny van Boxtel

Ik ben Danny van Boxtel, geboren in 1977, getrouwd met de liefste en trotse moeder van Lotte en Bram. Ik hou van lezen, bloemen, kleur, lummelen in mijn hangmat, wandelen, lichtwezentjes maken van kralen en veertjes en kan enorm genieten van samenzijn met mijn vriendinnen. Uiteten gaan vind ik heerlijk om te doen, evenals het leuke dingen ondernemen met mijn man en kinderen. Ik ben ook héél graag alleen. Zoutelande is een van mijn happy places waar alles van me afvalt en sowieso word ik gelukkig van zon, zee en strand.

Schrijven is voor mij een fijne uitlaatklep. Ergens is er de wens een boek te schrijven. Wie weet gaat het er ooit van komen…. En misschien blijft het wel een wens. Dat is ook oké. Verder kan ik intens gelukkig zijn met eigenlijk niets maar ken ik ook momenten waarop ik me van binnen even heel leeg en verdrietig voel. Ik bezit het talent om altijd weer lichtpuntjes te zien of te creëren, hoe donker het soms ook kan zijn. Verder ben ik een tikkeltje naïef en eigenwijs. Mijn vader zou zeggen ‘eigenzinnig’.

Opleiding en (werk)ervaring

Na vele jaren werkervaring opgedaan te hebben binnen de (semi) residentiële jeugdhulpverlening (leef- en behandelgroepen voor kinderen en jongeren met diverse opvoedings- en gedragsproblematieken) en binnen organisaties voor ambulante begeleiding, ben ik in 2008 mijn praktijk ‘De Levensknoop’ gestart in Bladel. 

Er was een groot verlangen van binnenuit om op mijn eigen wijze en met mijn eigen-wijsheid  mensen te begeleiden. Een eigen wijze en wijsheid, verkregen uit het leven zelf, de mensen, lessen en uitdagingen die op mijn pad kwamen, mijn jaren werkervaring in de hulpverlening en de verschillende opleidingen en trainingen die ik volgde.

Mijn praktijk is in de loop van de jaren gegroeid tot dat wat het nu is: een praktijk voor Bewustwording, Groei & Ontwikkeling met een vleugje magie waarbij ik mensen coach op alle lagen van hun zijn; de fysieke, mentale, emotionele en spirituele lagen. Integrale coaching & therapie dwars door alle lagen heen.  

Verder vind ik het leuk om mezelf te blijven voeden als mens en als professional en laat ik me daarom graag inspireren met nieuwe cursussen, opleidingen, lezingen, technieken en werkvormen. Zo werk ik voortdurend verder aan het verdiepen en verstevigen van mijn eigen bodem, kan ik groeien in bewustzijn en verdiep en verstevig ik daarmee ook mijn werken in mijn praktijk. 

Ik heb de volgende opleidingen gevolgd:

 

  • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO)
  • Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding (Post- HBO)
  • Opleiding Master SEN Autismespecialist
  • Opleiding tot sensi therapeut, sensi Plus therapeut, de sensi Intence en sensi Module
  • Opleiding Energetische (familie) therapie
  • Opleiding tot systemisch werken met (familie) opstellingen bij afscheid, trauma en verlies
  • Opleiding tot Acces BARS Practitioner (inclusief een aantal Acces bodyprocess cursussen: BMM, Cellular memory, TSS) en opleiding tot Acces Energetic Facelift practitioner
  • Opleiding tot NEI therapeut en NEI MASTER therapeut

Levensverhaal

We hebben allemaal een eigen levensverhaal waarin sommige delen onbegrepen en onverwerkt zijn. Vaak zijn we ons hiervan helemaal niet bewust. Tot we klachten krijgen en vast komen zitten in allerlei gedragspatronen en (overlevings)mechanismes. Het gaan leren kennen, begrijpen en doorvoelen van het verhaal achter de klacht, brengt heling en genezing op een diepe laag en is daarmee een bijdrage aan het verminderen of verdwijnen van klachten en het kunnen ontwikkelen van ander gedrag en andere patronen. 

Ik vind het iedere keer weer bijzonder en magisch hoe in sessies stukjes levensverhaal zich laten zien. Soms stukjes uit het leven van de persoon zelf. Maar ook zo vaak stukjes levensverhaal uit de voorouderlijn, andere generaties en familielijnen die voortleven in jou en waar je last van kunt hebben. Maar ook stukjes uit eerdere levens waarin bepaalde ervaringen of gebeurtenissen onverwerkt zijn gebleven en als zielsherinnering met je meegegaan zijn. 

Uiteraard heb ik me ook verdiept in mijn eigen levensverhaal (practice what you preach) en ben ik zo veel meer gaan begrijpen van wat ik steeds in mijn leven tegenkwam. Het aan gaan kijken van mijn klachten, mechanismes en patronen heeft gemaakt dat ik me zo veel vrijer en veiliger ben gaan voelen in mezelf, ik het leven leuker ben gaan vinden, ik meer liefde in mezelf kan voelen en daarmee ook in verbinding met de ander, beter kan kiezen voor wat (en wie) ik wil in mijn leven. 

En evengoed stap ik soms ook weer in mijn valkuilen, heb ik verdriet of voel ik angst, durf ik iets weer niet, schiet ik in negatief denken en laat ik mezelf in de steek omdat ik iets of iemand buiten mezelf toch weer belangrijker heb gemaakt dan mezelf. Maar daar kan ik mezelf steeds beter in dragen en in bijstaan zodat ik steeds sneller weer in mijn eigen flow terug kan komen.  

Als je het leuk vindt om een klein inkijkje te krijgen in stukjes van mijn levensverhaal, lees dan verder via de button hieronder. Het is geen volledigheid, maar het geeft een beeld van wat er onbewust in mijn systeem gaande was waardoor ik niet helemaal vrij mezelf kon zijn. 

Leven met kwetsbaarheid en echt contact.

Het leven aangaan

vanuit je eigen draagkracht.

 

De Levensknoop

De Levensknoop is een praktijk voor Bewustwording, Groei & Ontwikkeling met een vleugje magie waar ik mensen coach op alle lagen van hun zijn; de fysieke, mentale, emotionele en spirituele lagen. Integrale coaching & therapie dwars door alle lagen heen.  Het is een plek waar je mag zijn wie je bent. Er mogen zijn zonder iets te moeten bewijzen of te moeten presteren.

Gewoon Zijn….

Bij De Levensknoop word je uitgenodigd om jouw beweging naar binnen te maken. De beweging van uit je hoofd naar je hart. Je wordt begeleid om weer terug bij jezelf te komen en te gaan kijken naar de realiteit zoals die is met betrekking tot jouw vragen, problemen of klachten. Ook al kom je dan verdriet, angst, pijn, boosheid, eenzaamheid, gemis en leegte tegen.

Je wordt begeleid om weer verbinding te durven maken met jezelf en van daaruit in contact te komen met je eigen veilige bodem. Echt ‘hier’ zijn in plaats van steeds vluchten, wegvliegen en uit verbinding gaan. Eigen verantwoordelijkheid durven gaan nemen voor wat je voelt en wat je wilt. Inzicht gaan krijgen in je reactiemechanismes en je patronen waardoor je zo ver bij jezelf vandaan bent geraakt en klachten bent gaan krijgen. Weer het contact durven aangaan met (oude onverwerkte) gevoelens zodat je ze kunt gaan toelaten, voelen, verwerken en loslaten. Zo ga je je steeds meer weer veilig voelen in jezelf en bij jezelf maar ook in de buitenwereld.

Het leven wordt zoveel fijner als je niet steeds meer naar buiten (naar de ander) hoeft uit te reiken voor waardering, bevestiging of liefde. Je jezelf niet steeds weer in de steek hoeft te laten. Niet meer steeds gaan geven voor de liefde, maar gaan geven vanuit de liefde. 

Kortom leren leven met kwetsbaarheid en echt contact. Op eigen benen staan en het leven echt aangaan vanuit je eigen draagkracht.

Symbool van De Levensknoop

Het symbool van ‘De levensknoop’ is voor mij beeldend voor de wijze waarop ik in mijn werk en mijn leven wil staan. Het staat voor verbondenheid en oneindigheid. De knoop lijkt te bestaan uit twee delen, maar is toch in één geheel verbonden. Het symbool staat op twee steunpunten, “ieder op zijn eigen benen en met beide benen op de grond”. Omdat de knoop elkaar nergens raakt, symboliseert het ook de ruimte die je elkaar laat om van daaruit zelf op zoek te gaan en je weg te gaan, maar je daarbij gesteund te weten door de steun, liefde en kracht die je vanuit verbinding kunt ontvangen.

Door de jaren heen heb ik steeds meer lagen van dit symbool en zijn kracht kunnen ontdekken, ervaren en voelen. En bij het uitwerken en doorleven van iedere laag, vond er iedere keer een verdieping en versteviging plaats in mezelf. En dus ook een verdieping en versteviging van mijn praktijk en de wijze waarop ik werk in mijn praktijk. En dat is logisch…. Want mijn praktijk… dat ben ik….