Selecteer een pagina

Zo’n 3 maanden geleden vroeg ze me of ik een sessie op afstand voor haar man wilde doen. Ik ken haar al een tijdje, deze moedige vrouw van in de 80 jaar. Samen met mij heeft ze het afgelopen jaar gewerkt aan haar wens om haar man liefdevol los te kunnen gaan laten als het moment daar zou zijn. Er zat zoveel angst om de liefde te verliezen dat daarmee de liefde vaak niet vrij kon stromen. Pittige stukjes kwamen voorbij, maar ze ging het aan! Ze kon steeds meer gaan voelen van binnenuit dat wat van wezenlijke waarde is in de verbinding met degene die we liefhebben, nooit verloren kan gaan. Dat blijft… ook wanneer iemand heen gaat… De liefde stopt niet waar het leven eindigt…. 

Ze voelde het goed aan dat de tijd begon te korten en toen de gezondheidssituatie verslechterde aan het eind van het afgelopen jaar vroeg ze me een sessie op afstand te doen voor haar lief. In de sessie werd helder dat hij vastzat in angst voor de dood want ‘dan verlies ik de liefde van mijn vrouw’. Daarnaast was er ook angst voor de dood omdat hij van mening was dat hij in het leven niet altijd de juiste keuzes had gemaakt. Was hij nog wel welkom daarboven? Zou ‘God’ hem wel met open armen ontvangen als hij aan de hemelpoort zou staan? Het idee dat hij niet in liefde ontvangen zou worden, gaf heel veel onrust. In de sessie hebben we deze angst behandeld zodat hij het vertrouwen kon voelen dat ‘God’ al zijn kinderen met open armen ontvangt. Het gaat niet om goed of fout; Je bent je weg gegaan zoals jij het kon en daarmee is het goed. Ook de liefde in de verbinding met je vrouw blijft. Daar mag je echt op vertrouwen. Liefde stopt niet waar het leven eindigt…. 

Daarna leefde hij toch nog wat op en volgde er nog een aantal weken van samen zijn; beiden in meer rust en ontspanning… Zo’n twee weken geleden ging het opnieuw niet goed en was er de vraag of ik nog eens kon kijken of er ondersteuning nodig was. Ik voelde meteen dat de ziel op het randje van volledig loslaten was, maar niet door kon. Wat nog in de weg stond was een nog onverwerkte ervaring vanuit het geboorteproces. Het geboren worden was niet zo makkelijk geweest voor hem. Er was een gevoel van onmacht geweest om zich over te geven aan de beweging naar het leven op aarde. Hij was bang het fout te doen en durfde daardoor niet. Nu hij op het punt stond om de omgekeerde beweging te gaan maken kwam de onmacht en angst van toen omhoog. In de sessie mocht ik het loskoppelen en er vertrouwen voor in de plaats zetten: overgave vanuit vertrouwen. Vertrouwen in wie je bent en wat je kunt… Vertrouwen dat de weg terug moeiteloos en met gemak zou gaan. Vertrouwen in het gegeven dat hij in alle liefde ontvangen zal gaan worden en dat ook de liefde in de verbinding met zijn vrouw zal blijven bestaan. Durf maar, ga maar… Het is goed… 

De volgende dag liet hij in alle rust het leven los in liefdevolle verbinding en aanwezigheid van zijn vrouw en kinderen. 

Deze week was ze bij mij om op verhaal te komen. Tranen stroomden van verdriet maar vooral ook van dankbaarheid…. Haar wens was in vervulling gegaan; er was zo veel liefde aanwezig geweest in de verbinding. Haar lief liet zich in onze sessie ook nog even horen en zien met hele mooie woorden voor zijn liefste vrouw. Hij stond in een prachtig wit gouden licht, volledig in rust en vrede, in alle liefde ontvangen.

Het is zo bijzonder om in dit soort processen te mogen ondersteunen….    

Danny van Boxtel

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *