Met zijn taal en spraak volgde hij niet helemaal ‘de meetlat’ dit kereltje van 2,5 jaar. Het consultatiebureau had er ook al eens wat van gezegd… 

Ik ben er op mijn eigen (werk)wijze eens naar gaan kijken en had al snel in de gaten dat dit kereltje heel veel voelsprietjes heeft. Hij beleeft de wereld vooral vanuit zijn gevoel. Er kwamen soms zoveel prikkels bij hem binnen dat hij geen woorden kon geven aan al wat er binnenkwam bij hem. Hij voelde zich vaak behoorlijk overspoeld door alles wat er op hem afkwam. 

Dat gevoel van overspoeld worden alsof er een tsunami over hem heen kwam, was iets dat hij als baby’tje tijdens het geboren worden ook had gevoeld. De bevalling was via een inleiding op gang gebracht. Zonder dat hij er zelf op bedacht was, barstte het natuurgeweld van het geboorteproces ineens los. De enorme kracht van de weeën maakte voor hem een abrupt einde aan het heerlijke verblijf  in alle rust, vertrouwen en veiligheid in de buik van zijn moeder. Zijn lijfje voelde ineens zo veel tegelijk… dat kon hij niet goed verwerken. Wat hij ook probeerde te doen, het werd niet weer opnieuw rustig in die buik. Wat hij ook deed of ‘zei’ hij had geen keus en geen invloed. Hier ontwikkelde hij de overtuiging dat het toch geen zin had om iets te zeggen. Dus hield hij zijn mond…..

Het geboortepatroon van ‘De Inleiding’ had ook nog gezorgd voor een onbegrepen en onverwerkt deeltje van het niet op je eigen tempo mogen groeien. Van buitenaf werd besloten dat het tijd was. Dit deed iets met zijn zelfvertrouwen. Zouden ze denken dat ik het zelf anders niet tot een goed einde zou hebben gebracht? 

Deze onverwerkte deeltjes heb ik behandeld. Een paar weken later liet moeder weten dat de spraak van haar zoontje met sprongen vooruit gaat. Hij is zijn woordenschat aardig aan het uitbreiden. Er komen steeds nieuwe woordjes bij. Verder viel het haar op dat hij veel liever en zorgzamer was naar zijn kleinere broertje en dat hij veel meer knuffelmomentjes met zijn ouders opzoekt. 

We zijn allen helemaal goed zoals we zijn. 

Onszelf zijn is genoeg.

We hebben allen een oneindig potentieel in ons dat zich op de juiste tijd en op het juiste tempo als vanzelf zal ontvouwen.

Zie je zelf in al je pracht en al je kracht….

Je bent mooi….

Je bent goed….

Je bent… en dat is echt meer dan genoeg…

Je voldoet!

Met jouw zijn precies zoals je bent, ben jij een heel waardevolle bijdrage aan de wereld.

Laten we die meetlatten maar wat minder belangrijk maken….

Danny van Boxtel

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *