NEI Therapie

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie en is ontwikkeld door de arts Roy Martina. Het is ontstaan uit de reguliere psychotherapie in combinatie met o.a. NLP en Oosterse Geneeswijzen. Zo maakt NEI bijvoorbeeld gebruik van meridiaanbanen en wordt er gewerkt met de subtiele energie van de lichaamscommunicatie en de daarin opgeslagen emotie. NEI bestaat in zijn huidige vorm ruim 20 jaar in Nederland.

Nei Therapie - de Levensknoop

NEI is een methodiek om het onbewuste, bewust te maken. Veel van wat we hebben ervaren zijn we vergeten of hebben we weggestopt. Deze ervaringen, emoties of gebeurtenissen, liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn als onverwerkte emoties waardoor er sprake kan zijn van incongruentie tussen bewustzijn en onderbewustzijn. 

Zo ontstaat er een disbalans wat er toe kan leiden dat we minder goed gaan functioneren. Hierdoor kunnen er symptomen of klachten ontstaan die stress geven en uiteindelijk via de geest hun invloed hebben op het fysieke lichaam. Elke emotie die niet wordt verwerkt blijft onbewust zijn invloed uitoefenen. Dat uit zich bijvoorbeeld in:

​Ongewenst Gedrag: 

Je wilt het één maar doet het ander. Je acties zijn niet congruent met wat je eigenlijk wilt. Bijvoorbeeld: Je wilt je grenzen stellen en nee zeggen maar voor je het weet heb je al weer ja gezegd en toegezegd iets te doen (wat je eigenlijk helemaal niet wilt), je wilt zelfverzekerd overkomen maar bij discussies laat je niet horen dat je er bent, je wilt stoppen met ongezond eten maar toch liggen de snacks in no time in je boodschappenkarretje.

 Ongewenst Gevoel: 

Je wordt ‘overvallen’ door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, boosheid, eenzaamheid. Wat vaak leidt tot:  leer – en concentratie-problemen, stress of slapeloosheid.

Fysieke Klachten: 

Ons onbewuste overlevingsmechanisme zal alles doen ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen. Dit kan zelfs zover gaan dat dit zich uit in fysieke reacties zoals: hoofdpijn, migraine, lusteloosheid, spanning, allergieën, burn-out en andere chronische klachten.

Nei Therapie - de Levensknoop

Neuro Emotionele Integratie is een methode om onverwerkte incidenten, trauma’s, emotionele problemen of lichamelijke klachten op een vriendelijke manier op te lossen. Doorgaans zijn lange praatsessies niet nodig en ook is het niet nodig opnieuw door het geleden trauma heen te gaan. NEI- sessies zijn maar zelden sterk emotionele zittingen. Juist om die redenen ervaren  mensen NEI- therapie als een zeer prettige therapievorm. Zeker voor kinderen is deze zachte manier van werken aan blokkaden/problemen een mooie methode/werkvorm.