Sensi-therapie

Binnen de sensi-therapie wordt uitgegaan van het zelfgenezend vermogen van het lichaam door het herstellen van de disbalans op energetisch, fysiek en geestelijk niveau. 

Ervaringen, van lang geleden of recent, kunnen een bepaalde verkrampte toestand veroorzaken in je lichaam. Ervaringen die negatief of anderszins belastend zijn geweest, veroorzaken ‘ladingen’ en ‘blokkades’ die als het ware vast gaan zitten in je lichaam. Deze ladingen en blokkades verstoren de energie doorstroming in het lichaam. 

Een ‘vastgelopen’ mens ervaart vaak lichamelijke- en geestelijke klachten en overgevoeligheden,. Bijvoorbeeld gevoelens van ontevredenheid, spijt, moeheid, irritatie, verdriet, angst, jaloezie, boosheid, spanningen, concentratieproblemen, hyperactiviteit, allergieën. Met betrekking tot fysieke problemen kun je denken aan hoofdpijn, buikpijn, rug- en nekklachten, eczeem, huidklachten, etc.

Om weer in verbinding met jezelf te komen en jezelf weer krachtig en sterk te voelen, is het belangrijk dat de energetische doorstroming weer op gang gebracht wordt. Zo kan het lichaam weer in balans komen. Dan kan er rust en ruimte ontstaan om weer dingen te willen, te durven dromen en te wensen voor jezelf en kun je daarin ook weer stappen gaan zetten om dat te realiseren en manifesteren.  Geen belemmering meer door oude thema’s die steeds de kop op steken, gevoelens van angst of boosheid. Je kunt weer veilig jezelf zijn en gebruik maken van alle kwaliteiten en mogelijkheden die altijd al in je zaten maar waar je even niet meer bij kon komen. 

Voor wie is Sensitherapie?

  • Voor jong en oud, groot en klein.
  • Voor iedereen die zich niet lekker in zijn vel voelt zitten.
  • Voor mensen met ‘etiketjes’ zoals ad(h)d en autisme.
  • Voor mensen die hooggevoelig zijn.
  • Voor mensen die veel spanning en stress ervaren.
  • Voor mensen met concentratie problemen.
  • Voor mensen met burnout klachten.
  • Voor mensen met depressiviteitsklachten.
  • Voor mensen met allerlei lichamelijke klachten (nek, rug, allergieën, huiduitslag, eczeem, migraine, buikpijn, etc).
  • Voor mensen die met hun eigen ontwikkeling bezig willen zijn en worstelen met bepaalde thema’s.

Behandelvormen

Sensi-therapie bestaat uit diverse behandelvormen en technieken. Iedere behandeling is  gericht op bewustwording van de onderliggende thema’s die ten grondslag liggen aan jouw lichamelijke en/of geestelijke klachten. 

Wanneer je de betekenis achter je klacht kunt gaan begrijpen en verbinding durft te maken met je gevoelens, kan het lichaam de lading van dat thema los gaan laten. Het is dan niet meer nodig dat je lichaam jou een pijnsignaal of klacht geeft om iets duidelijk te maken. De klacht of het signaal, wordt overbodig en het lichaam gaat beter functioneren. 

Voordat een behandelvorm wordt ingezet, wordt gemeten met een biosensor (energetisch meetinstrument) welke vorm nodig is en passend is voor jou. Je lichaam geeft namelijk zelf aan welke behandelvormen op dat moment nodig zijn en wat passend is voor het proces waarin jij je bevindt. Ieder mens is anders en dus is iedere sensi-behandeling anders.

Binnen de sensitherapie bestaan diverse behandelvormen- en technieken: burnout behandeling, holistic pulsing, drukpuntmassage, EFT (Emotional Freedom Technique), edelsteentherapie, energie herstellen, sensi belly protocol. Er komen steeds nieuwe technieken bij. In onderstaande kun je van een aantal behandelvormen wat lezen.

Holistic Pulsing

De techniek van Holistic Pulsing bestaat uit het ritmisch wiegen en strekken van het lichaam. Ieder lichaam heeft zijn eigen ritme en beweegt op zijn eigen wijze. De manier waarop de delen van je lichaam al dan niet meegaan in het ritme, zegt iets over ladingen en blokkades die je vasthoudt in jezelf. Door het pulsen van het lichaam worden deze thema’s op zachte en vriendelijke manier losgemaakt, zodat ze niet langer meer een hindernis zijn op de weg die jij wilt gaan. 

Drukpuntmassage

Bij deze techniek (over kleding heen) worden blokkades in het energetisch systeem opgespoord en opgeheven, zodat energie weer vrij kan stromen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de aloude kennis van meridianen en drukpunten.

Meridianen zijn energiebanen in het lichaam. Wanneer energie op bepaalde punten niet door kan stromen, raakt het systeem uit balans. Het zorgt voor een soort ‘verstopping’ die de oorzaak kan zijn van allerlei klachten en ziektes. Gedachten en emoties zijn vormen van energie en kunnen dus ook leiden tot energetische blokkades.

Meridianen en blokkadepunten dragen allemaal een eigen themagebied. Daar waar de energie vrij kan stromen zal geen klacht ontstaan. Daar waar de energie vast gaat zitten en zich als het ware gaat ophopen kunnen klachten (zowel fysiek en mentaal) ontstaan. 

Door de drukpuntmassage krijg je zicht op de thema’s waar jij mee aan het werk mag. Wanneer jij je thema’s gaat herkennen, je bewust wordt en de boodschap achter de pijnklacht gaat begrijpen en echt ontvangt, zal je lichaam de pijnlijke lading los gaan laten en de energie weer laten stromen.

Edelsteentherapie

Edelstenen kunnen met hun werking/trilling diep doorwerken op het lichaam en de diepere emotionele lagen. Tijdens een behandeling kunnen daarom stenen gebruikt worden als ondersteuning, door ze op of bij het lichaam te leggen. Het type steen en de kleur van de steen die jij kiest zegt iets over jou en wat jij op dat moment nodig hebt of waar je behoefte aan hebt. Je kiest niet voor niets voor bepaalde stenen.

Specifieke stenen kunnen bij de meting als aanbeveling naar voren komen om als ondersteuning in het dagelijks leven te gebruiken.

EFT (Emotional Freedom Technique)

 Deze techniek is geschikt om belemmerende overtuigingen (en het daaraan gekoppelde gedrag) te wijzigen. Dit gebeurt door het uitspreken van een zin (affirmatie) waarin woorden gegeven wordt aan de kern van jouw vraagstuk (bijvoorbeeld een angst, een verdriet, schuldgevoel of dwangmatige gedachte). Dit vraagstuk wordt gekoppeld aan een positief aspect. Bij het steeds herhalen van de affirmatie wordt er in een specifieke volgorde op  bepaalde punten op het gezicht, de handen en het bovenlichaam getikt om zo vastzittende emoties los te maken en de lading te laten wegvloeien. Je voelt je daarna vaak lichter en de grootsheid van je gedachten en gevoelens zoals het voorheen voelde, is dan ‘kwijt’.

Energie herstellen

In het lichaam kan er sprake zijn van een te veel of te weinig aan energie. Om je goed te voelen moet er sprake zijn van een balans. Als er disbalans is kun je je bijvoorbeeld of heel druk en wiebelig voelen of juist oververmoeid voelen en de gedachte hebben dat het allemaal niet meer zo nodig hoeft, futloos en leeg voelen en dat je er ‘een beetje klaar mee bent’. 

Door de energie waardes te herstellen ga je je direct wat fitter voelen en je hoofd gaat leger en lichter voelen.

Sensibelly

Het emotionele geheugen van de mens ligt opgeslagen in de darmen. Vaak zitten er blokkades in het buikgebied en gaan emoties hier vastzitten waardoor spanning ontstaat.

Met de sensibelly- behandeling kan de spanning die vastzit afgevoerd worden.

Voeding

Binnen een sensi- behandeling wordt ook gekeken of er een te veel of een te kort in het lichaam voorkomt. 

Je lichaam heeft bepaalde stofjes en kleine elementen (zoals vitaminen, mineralen en oligo’s) nodig om zich goed en sterk en in evenwicht te voelen. Wanneer alles in de juiste dosering en hoeveelheid aanwezig is in je lichaam kun jij jezelf soepel bewegen op de weg die bij je past. 

Een te kort of een te veel aan een stof kan vervelende klachten geven waardoor je belemmerd wordt in je dagelijkse doen en laten. Je lichaam zal dan weer signalen gaan geven om jou te laten weten dat er iets niet in orde is: vermoeidheidsklachten, hoofdpijn, vergeetachtigheid, concentratieproblemen, wisselende stemmingen, tics, allergieën, etc. 

Middelen

Bij iedere sensi- behandeling zal gemeten worden of er naast de behandeling nog aanvullende middelen wenselijk zijn zoals remedies, oliën, edelstenen, etc. Deze middelen hebben ieder hun eigen werking en  kunnen ondersteunen bij de in de sensi- behandeling in gang gezette processen. De effecten van de behandeling worden hierdoor vergroot en begeleid. Ze bieden een extra ondersteuning voor je.